Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Suomalaisen kulttuurin ilta

Sastamala | Tyrvään Pappila

Kalevalan päivänä koko kaupungin kulttuuriväki kokoontuu Pappilan kunnailla.
Ilta alkaa Tiedekeskus Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykosken yleisöluennolla Pappilan Aline-salissa. Tämän jälkeen katetaan iltapalapöytä Pappilan alakertaan, ja koko komeus huipentuu klo 20 Aira-Maria Lehtipuun Sacred-konserttiin seurakuntatalossa.

Voit osallistua yhteen tapahtumaan tai useampaan.
klo 18 Pappila, Mikko Myllykosken luento Pappilan yläkerrassa, Vapaa pääsy
klo 19 iltapala, Pappilan alakerrassa, Hinta 25 eur/hlö
klo 20 konsertti, Aira-Maria Lehtipuu, Seurakuntasali, Hinta 15 eur/hlö

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Sastamalan Opiston, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin,
Kulttuuria kaikille Ry:n sekä Sastamala Gregoriana Ry:n kanssa.

Sacred –konsertin ohjelma
J.S. Bach: 2. Partita sooloviululle ilman bassoa
Allemanda
Corrente
Sarabanda
Giga
Ciaccona
Kansanmusiikkia
Kalevalaisia sävelmiä
Inkeriläisiä paimensoittoja
Kaipuu
Virsimuunnelmia
Metsä ja tähdet

Tämä ohjelma vaeltelee pyhän ja maallisen rajamailla.
Mitä ajatuksia, tunteita ja tekoja sopii tuoda kirkkoon?
Voiko tanssi ja rytmin tunne olla osa jumalanpalvelusta?
Onko viulu sovinnaisempi soitin kuin paimenen pilli?
Kuuluuko pyhän musiikin käsite vain tuttujen ja turvallisten taidemusiikin ammattilaisten käsiin, vai voiko myös kansanomaiseksi luokiteltu toimia yhteytenä ihmisen ja olemassaolon mysteerien välillä?

Suomalaisessa kulttuurissa kirkon lisäksi metsä ja sauna ovat olleet omalla tavallaan pyhiä paikkoja. Saunasävelmiä ei ole olemassa - onhan se paikkana pyhitetty enemmänkin hiljaiselle olemiselle - mutta luonnon inspiroimat ajatukset ja tunteet ovat saaneet myös kuuluvan muodon.

Tässä ohjelmassa kaksi eri musiikkiperinnettä joihin olen kasvanut keskustelevat keskenään ja kuulijan kanssa: Mikä on nykyisin pyhää?
Tänä kontrollin ja informaatiotulvan aikakautena jona pystymme mittaamaan maailmankaikkeudessa kaiken jokapäiväisen ymmärryksen ylittävällä tarkkuudella ei varmastikaan tee pahaa kenenkään sielulle astua hetkiseksi tilaan ja aikaan jossa kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia, puut kuuntelevat ja musiikki sekä tarinat ovat tapa ymmärtää ja tulkita riippuvuuttamme ympäristöstämme.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan nettisivuillamme www.tyrvaanpappila.fi. Ryhmät (yli 8 henkeä) voivat tehdä varauksen myös sähköpostitse postia@tyrvaanpappila.fi.
Jos haluat käyttää lahjakorttia, niin ilmoitathan tämän ilmoittautumisesi yhteydessä terveisinä Pappilan väelle ja valitset maksutavaksi laskun. Muista ottaa lahjakortti mukaan tapahtumaan.

Tapahtuma-ajat:

• ke 28.2. klo 18–23.59